Belépés
Hering saláta
... saláta

Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 3 evőkanál borecet, 3 evőkanál salátaolaj, só, cukor, őrölt bors.

A heringet néhány órára beáztatjuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, és apró kockára vágjuk.

A salátát, zöldhagymát csíkokra vágjuk, a paradicsomot és paprikát felszeleteljük. Az ecetet, o...
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
Halas tippek
... 3-4 fej vöröshagyma,
1 szál sárgarépa, 2 dl ecet, 5 dl víz, 3 evőkanál cukor, 1 babérlevél,
1 teáskanál koriandermag, 1 teáskanál mustármag, egész bors, olaj, só

A heringet gondosan megmossuk, lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát besózzuk, mélyebb tálban 24 órát hagyjuk sóban állni. Ezután a heringet több vízben megmossuk, kiáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, ...
A kóser konyha
... salátához!

Hering saláta
Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 3 evőkanál borecet, 3 evőkanál salátaolaj, só, cukor, őrölt bors.
A heringet néhány órára beáztatjuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, és apró kockára vágjuk.
A salátát, zöldhagymát csíkokra vágjuk, a paradicsomot és paprikát felszeleteljük. A...
Halas tippek
A halak előkészítése

Ha élő halat vásárolunk, tudnunk kell, mit kezdjünk vele. A halételek esetében az előkészítés az egyik legkényesebb feladatát - nem árt, ha tisztában vagyunk a legalapvetőbb fogásokkal. A halat fajtájától függetlenül a fejére mért ütéssel pusztítsuk el. A művelet során fogjuk száraz konyharuhába a hal testét, hogy ne csússzon ki a kezünkből.
...
Rakott húsételek
... só, bors.

A friss heringeket lefejezzük és kibelezzük, folyó hideg vízben gyorsan lemossuk. A vajjal kikent formába rétegesen lerakjuk az apróra vágott hagymát és a sózott heringet, a legfelső rétegre vajdarabokat helyezünk. Sütőben 20-30 percig sütjük. Forrón tálaljuk, főtt vagy sült burgonyával.
Rakott hurka

A hurkát 20-30 percre berakom a mélyhűtő...
A Mester és Margarita I./9.
... tartalmaz. Ezt a bankóköteget újságpapírba csomagolta, és bedugta a szellőztetőnyílásba.

Öt perccel ezután az asztalhoz ült kicsiny ebédlőjében. Hitvese akkurátusan fölszeletelt heringet hozott be a konyháról, bőven megszórva zöldhagymával. Nyikanor Ivanovics töltött magának egy kupica vodkát, megitta, másodikkal is töltött, azt is kihörpintette, felnyársalt a villájára...
A legegészségesebb fogyókúra
... mg Ca

ÖT EBÉD

1. Keverjen össze egy evôkanál majonézt egy teáskanál kaporral, ízlés szerint tormával. Kenjen meg vele egy szelet barnakenyeret, fektessen rá pácolt heringet, fedje be uborkaszeletekkel és a másik szelet kenyérrel. 1 nagyobb körte Tápanyagmutatók: 506 kcal, 19g fehérje, 13g zsír, 69g szénhidrát, 15g rost, 140mg Ca

2. Forró lencsesal...
Olajos hal házilag
... babérlevél,
* 1-1 csapott evőkanál koriander és mustármag,
* 2 szem chili vagy cseresznyepaprika,
* 1 kávéskanál egész bors

Elkészítés:

A heringet kívül-belül sózzuk, 3-4 óra múlva a kukta betétjére máglyába berakjuk. Ráöntjük az olajat, beledobjuk a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A kuktát lezárjuk, tűzre tesszük,...
Kardszárnyú delfin.
... kárókatonákat és a tengeri récéket is elfogyaszt.

Mint az egy delfintől elvárható, a kardszárnyú delfin halakat is eszik, így például bonitót, tőkehalat, elektromos ráját, laposhalakat, heringet, makrélát, holdhalat, lazacot, sz*rdíniát, bűzöslazacot és tonhalat; de megeszi a cápákat, így a hatalmas termetű, bár ártalmatlan óriáscápát is. Elfogyasztja a tengeri teknősök...
Hering saláta
...

Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 3 evőkanál borecet, 3 evőkanál salátaolaj, só, cukor, őrölt bors.

Elkészítése: A heringet néhány órára beáztatjuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, és apró kockára vágjuk. A salátát, zöldhagymát csíkokra vágjuk, a paradicsomot és paprikát felszeleteljük. Az ecetet, olaj...
B receptek
... vöröshagyma, 2 kemény tojás, 2 evőkanál olaj, 2 kávéskanál mustár, 1 evőkanál kapribogyó, ecet, törött bors, só ízlés szerint.
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A heringet és a hagymát megmossuk, megtisztítjuk és felvágjuk. A tojássárgáját olajjal és mustárral simára kikeverjük. Ízesítőként kapribogyót, borsot teszünk bele, ecettel leöntjük, és megsóz...
Hagymás pácolt hal recept
...

Elkészítés:

A heringeket megmossuk, lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát besózzuk. Mélyebb tálba rakjuk és 24 órán át hagyjuk a sóban állni (hűtőben). Ezután, a heringet többször váltott vízben megmossuk, majd 1 órán át kiáztatjuk. A hagymát és a répát karikára vágjuk. A vizet ecettel, cukorral, fűszerekkel felforraljuk. A forró ecetes lébe beletesszük a ha...
Arab konyha: tobzódás a fűszer
... bárány (az egészben sült bárány tipikus ünnepi eledel). Disznót - mint tisztátalan állatot - hithű muzulmán nem vesz magához. Szeretik viszont a marhát, a birkát, a baromfit, a heringet és más tengeri halakat, köztük a szardíniát is.

A hüvelyesek, a bab különböző fajtái vagy a lencse igencsak népszerűek. A búza vagy a rizs valamilyen formájában szinte minden...
szeretettel
ÖTÖDIK KÖNYV
AZ EMBERÁLDOZAT

1
Visszatérésünk Himerába nem okozott feltűnést. Öten keltünk útra, és öten tértünk vissza. Arszinoé olyan tökéletesen felvette Aura arcvonásait és külső megjelenését, hogy Mikon még mindig a feleségének tartotta. Arszinoénak volt ugyan alkalma arra, ho...
heringes pástétom
... burgonya

2. pácolt Hering

1 ecetes uborka

1 fej hagyma

1 tojás

2 evőkanál növényi olaj

1 evőkanál apróra vágott kapor

a heringet olajat összekeverem és átmixelem pépesre .
hozzáakeverem az aprora vágott uborkát, burgonyát, tojást.
formába rakom , kaporral diszitem .
http://...
Az egészséges nyerskoszt
... beszereznünk!

A nyerskoszt szerint táplálkozók azon csoportjához tartozók, akik nem mondanak le a húsokról, halakról, a tatárbifszteket, carpacciókat, hidegen füstölt húsokat, sonkákat, de a pácolt heringet (akár a ruszlit) is beiktatják az étrendjükbe.

A nyerskoszt nem jelenti feltétlenül a frissen szedett gyümölcsök azonnali elfogyasztását, a teljes hőkezel...
1 
Címkék: Margarita, Nyikanor Ivanovics, ÖTÖDIK KÖNYV, Visszatérésünk Himerába, kóser konyha, legegészségesebb fogyókúra, egészséges nyerskoszt, heringet néhány, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, heringet gondosan, heringet több, hagymát megtisztítjuk, halak előkészítése, halételek esetében, egyik legkényesebb, legalapvetőbb fogásokkal, halat fajtájától, fejére mért, művelet során, friss heringeket, vajjal kikent, apróra vágott, sózott heringet, legfelső rétegre, hurkát 20-30, bankóköteget újságpapírba, kupica vodkát, evôkanál majonézt, teáskanál kaporral, szelet barnakenyeret, másik szelet, heringet kívül-belül, kukta betétjére, kuktát lezárjuk, tengeri récéket, kardszárnyú delfin, hatalmas termetű, tengeri teknősök, burgonyát megfőzzük, hagymát megmossuk, tojássárgáját olajjal, heringeket megmossuk, sóban állni, heringet többször, répát karikára, vizet ecettel, forró ecetes, egészben sült, lencse igencsak, búza vagy, rizs valamilyen, feleségének tartotta, heringet olajat,
© 2013 TVN.HU Kft.