|
|
|
... saláta
Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 3 evőkanál borecet, 3 evőkanál salátaolaj, só, cukor, őrölt bors.
A heringet néhány órára beáztatjuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, és apró kockára vágjuk.
A salátát, zöldhagymát csíkokra vágjuk, a paradicsomot és paprikát felszeleteljük. Az ecetet, o... |
|
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... 3-4 fej vöröshagyma,
1 szál sárgarépa, 2 dl ecet, 5 dl víz, 3 evőkanál cukor, 1 babérlevél,
1 teáskanál koriandermag, 1 teáskanál mustármag, egész bors, olaj, só
A heringet gondosan megmossuk, lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát besózzuk, mélyebb tálban 24 órát hagyjuk sóban állni. Ezután a heringet több vízben megmossuk, kiáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... salátához!
Hering saláta
Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 3 evőkanál borecet, 3 evőkanál salátaolaj, só, cukor, őrölt bors.
A heringet néhány órára beáztatjuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, és apró kockára vágjuk.
A salátát, zöldhagymát csíkokra vágjuk, a paradicsomot és paprikát felszeleteljük. A... |
|
|
|
|
|
|
|
|
A halak előkészítése
Ha élő halat vásárolunk, tudnunk kell, mit kezdjünk vele. A halételek esetében az előkészítés az egyik legkényesebb feladatát - nem árt, ha tisztában vagyunk a legalapvetőbb fogásokkal. A halat fajtájától függetlenül a fejére mért ütéssel pusztítsuk el. A művelet során fogjuk száraz konyharuhába a hal testét, hogy ne csússzon ki a kezünkből.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... só, bors.
A friss heringeket lefejezzük és kibelezzük, folyó hideg vízben gyorsan lemossuk. A vajjal kikent formába rétegesen lerakjuk az apróra vágott hagymát és a sózott heringet, a legfelső rétegre vajdarabokat helyezünk. Sütőben 20-30 percig sütjük. Forrón tálaljuk, főtt vagy sült burgonyával.
Rakott hurka
A hurkát 20-30 percre berakom a mélyhűtő... |
|
|
|
|
|
|
|
... tartalmaz. Ezt a bankóköteget újságpapírba csomagolta, és bedugta a szellőztetőnyílásba.
Öt perccel ezután az asztalhoz ült kicsiny ebédlőjében. Hitvese akkurátusan fölszeletelt heringet hozott be a konyháról, bőven megszórva zöldhagymával. Nyikanor Ivanovics töltött magának egy kupica vodkát, megitta, másodikkal is töltött, azt is kihörpintette, felnyársalt a villájára... |
|
|
|
|
|
|
|
... mg Ca
ÖT EBÉD
1. Keverjen össze egy evôkanál majonézt egy teáskanál kaporral, ízlés szerint tormával. Kenjen meg vele egy szelet barnakenyeret, fektessen rá pácolt heringet, fedje be uborkaszeletekkel és a másik szelet kenyérrel. 1 nagyobb körte Tápanyagmutatók: 506 kcal, 19g fehérje, 13g zsír, 69g szénhidrát, 15g rost, 140mg Ca
2. Forró lencsesal... |
|
|
|
|
|
|
|
... babérlevél,
* 1-1 csapott evőkanál koriander és mustármag,
* 2 szem chili vagy cseresznyepaprika,
* 1 kávéskanál egész bors
Elkészítés:
A heringet kívül-belül sózzuk, 3-4 óra múlva a kukta betétjére máglyába berakjuk. Ráöntjük az olajat, beledobjuk a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A kuktát lezárjuk, tűzre tesszük,... |
|
|
|
|
|
|
|
... kárókatonákat és a tengeri récéket is elfogyaszt.
Mint az egy delfintől elvárható, a kardszárnyú delfin halakat is eszik, így például bonitót, tőkehalat, elektromos ráját, laposhalakat, heringet, makrélát, holdhalat, lazacot, sz*rdíniát, bűzöslazacot és tonhalat; de megeszi a cápákat, így a hatalmas termetű, bár ártalmatlan óriáscápát is. Elfogyasztja a tengeri teknősök... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 3 evőkanál borecet, 3 evőkanál salátaolaj, só, cukor, őrölt bors.
Elkészítése: A heringet néhány órára beáztatjuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, és apró kockára vágjuk. A salátát, zöldhagymát csíkokra vágjuk, a paradicsomot és paprikát felszeleteljük. Az ecetet, olaj... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 2 kemény tojás, 2 evőkanál olaj, 2 kávéskanál mustár, 1 evőkanál kapribogyó, ecet, törött bors, só ízlés szerint.
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A heringet és a hagymát megmossuk, megtisztítjuk és felvágjuk. A tojássárgáját olajjal és mustárral simára kikeverjük. Ízesítőként kapribogyót, borsot teszünk bele, ecettel leöntjük, és megsóz... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A heringeket megmossuk, lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát besózzuk. Mélyebb tálba rakjuk és 24 órán át hagyjuk a sóban állni (hűtőben). Ezután, a heringet többször váltott vízben megmossuk, majd 1 órán át kiáztatjuk. A hagymát és a répát karikára vágjuk. A vizet ecettel, cukorral, fűszerekkel felforraljuk. A forró ecetes lébe beletesszük a ha... |
|
|
|
|
|
|
|
... bárány (az egészben sült bárány tipikus ünnepi eledel). Disznót - mint tisztátalan állatot - hithű muzulmán nem vesz magához. Szeretik viszont a marhát, a birkát, a baromfit, a heringet és más tengeri halakat, köztük a szardíniát is.
A hüvelyesek, a bab különböző fajtái vagy a lencse igencsak népszerűek. A búza vagy a rizs valamilyen formájában szinte minden... |
|
|
|
|
|
|
|
ÖTÖDIK KÖNYV
AZ EMBERÁLDOZAT
1
Visszatérésünk Himerába nem okozott feltűnést. Öten keltünk útra, és öten tértünk vissza. Arszinoé olyan tökéletesen felvette Aura arcvonásait és külső megjelenését, hogy Mikon még mindig a feleségének tartotta. Arszinoénak volt ugyan alkalma arra, ho... |
|
|
|
|
|
|
|
... burgonya
2. pácolt Hering
1 ecetes uborka
1 fej hagyma
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál apróra vágott kapor
a heringet olajat összekeverem és átmixelem pépesre .
hozzáakeverem az aprora vágott uborkát, burgonyát, tojást.
formába rakom , kaporral diszitem .
http://... |
|
|
|
|
|
|
|
... beszereznünk!
A nyerskoszt szerint táplálkozók azon csoportjához tartozók, akik nem mondanak le a húsokról, halakról, a tatárbifszteket, carpacciókat, hidegen füstölt húsokat, sonkákat, de a pácolt heringet (akár a ruszlit) is beiktatják az étrendjükbe.
A nyerskoszt nem jelenti feltétlenül a frissen szedett gyümölcsök azonnali elfogyasztását, a teljes hőkezel... |
|
|
|
|
|